Canvas701 Facebook Pixel Code
  • Anasayfa
  • Blog
  • Vincent Van Gogh Hakkında 5 Bilinmeyen İlginç Bilgi

Vincent Van Gogh Hakkında 5 Bilinmeyen İlginç Bilgi

Canvas701 | Blog - Vincent Van Gogh Hakkında 5 Bilinmeyen İlginç Bilgi

Vincent Van Gogh Hakkında 5 Bilinmeyen İlginç Bilgi

Canvas701 ailesi olarak mutlu bir hafta diliyoruz! 

Bu yazımızı sanatseverler çok sevecek. Çünkü ünlü ressam Vincent Can Gogh bilinmeyen 5 özelliğinden bahsedeceğiz. Fazla vakit kaybetmeden yazımıza geçelim… 

  1. Resim eğitimi almamıştır.
    İlk olarak papaz olmak isteyen Van Gogh, 27 yaşına kadar hiç resim yapmadı. Ayrıca daha sonrasında bir resim eğitimi almamıştır. Önceleri Belçika’da vaiz olarak çalışıyordu. Fakat bu işten kovulması onu bir hayli üzmüştür. En erken eseri; Patates Yiyenlerdir.

  1. 36 saatte bir resim üretiyordu.
    Çok çalışkan ve çok azimli bir sanatçı olan Van Gogh, 36 saatte bir resim üretmekteydi. Sadece 10 yıl resim yapmasına rağmen 900’den fazla eseri vardır. Resmin yanı sıra eskiz ve çizim de çalışmıştır. 

  2. Yazı yazmayı çok seviyordu.
    Gogh, yazı yazmayı en az resim yapmak kadar çok seviyordu. Mektup yazmayı asla ihmal etmezdi. Bu mektupları en çok kardeşi Theo’ya yazardı. Bugün Theo’ya yazdığı 6 ciltlik kitaplarına ulaşabilir, oradan Gogh hakkında birçok özel bilgiye ulaşabilirsiniz. 

  3. Bir hayali vardı; aile kurmak.
    Van Gogh hep bir ailesi olsun isterdi. Ama maalsef bu konuda şanslı değildi. Hayatına birkaç kadın çıkmış; bazısını ailesi kabul etmemiş, bazıları ise onu reddetmişti. 3 kadına evlenme teklifi etmişti ama hep hüsranla sonuçlanmıştı.

  4. Kulağını kaybetti.
    En çok merak edilen konulardan biri de Van Gogh neden kulağını kesti sorusu oluyordu. Van Gogh’un kulağını kestiği koşullar tam olarak bilinmemektedir, ancak birçok uzman, ressam Paul Gaugin ile Arles’daki Sarı Saray’da öfkeli bir sıranın takip edildiğine inanmaktadır.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!
Kendinize çok iyi bakın… 

Canvas701 | Service Icon
Tüm Alışverişlerde

Ücretsiz Kargo

Canvas701 | Service Icon
%100 Güvenli Alışveriş

3D Secure Ödeme Yöntemi

Canvas701 | Service Icon
Koşulsuz İade Garantisi

14 Gün İçinde Koşulsuz İade

Canvas701 | Service Icon
Hızlı Teslimat

3 İş Günü İçinde Teslimat