Canvas701 Facebook Pixel Code

Pop Art Tablo Nedir?

Canvas701 | Blog - Pop Art Tablo Nedir?

Pop Art Tablo Nedir?

Canvas701 ailesi olarak herkese iyi haftalar diliyoruz.

Bugün sizlere görmeye alışık olduğumuz renkli mi renkli bir akımdan bahsedeceğiz. Pop Art! 

Diğer akımlara göre oldukça yeni olan Pop Art akımı, 1950’lerde başlayan 1960’larda Amerika ve İngiltere’de gelişen bir akımdır. Pop Art ifade edecek olursak; popüler, geçici, düşük bütçeli ve göz alan işler olarak tanımlayabiliriz. Sıradanı sanata çeviren, rengarenk bir akımdır. Amacı; yaşamın içinden olan her şeyi sanata dahil etmektir. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra gittikçe artan hızlı tüketim çılgınlığı ve sanat arasında kendi yerini seçmekte zorlanan sanatçılar tarafından “Araç, mesajdır” tutumu benimsenerek geliştirilmiştir ve halk nezdinde “kalıplaşmış” sanatı eleştirir. 

Pop Art’ın resim özellikleri ise; parlak olması, çizgilerin koyu, kalın ve keskin olmasıdır. Net bir resim olması amaçlanır. Temelini “Dada” akımından alan Pop Art akımının en tanıdık yüzleri; Richard Hamilton, Andy Warhol ve Roy Lichtenstein’dır. Bu üç sanatçının en bilindik eserleri, Pop Art dendiğinde gözünüzde canlanan ilk görüntülerdir. 

Türkiye bu sanat akımını geç benimsemiştir. Pop Art, 2000’lerin başında popülerleşmeye başlamıştır. Pop Art’ın bir diğer özelliği ise farklı teknik ve malzemelerin bir arada kullanılmasıdır. Bazı Türk sanatçılar, akımın bu özelliği üstüne eğilmişlerdir.

Canvas701 bu akıma ilgi duyanlar için Pop Art kategorisini oluşturdu. Arama kısmına Pop Art yazarak veya buraya tıklayarak tablolarımıza ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki akım yazımızda görüşmek üzere!

Canvas701 | Service Icon
Tüm Alışverişlerde

Ücretsiz Kargo

Canvas701 | Service Icon
%100 Güvenli Alışveriş

3D Secure Ödeme Yöntemi

Canvas701 | Service Icon
Koşulsuz İade Garantisi

14 Gün İçinde Koşulsuz İade

Canvas701 | Service Icon
Hızlı Teslimat

3 İş Günü İçinde Teslimat