Canvas701 Facebook Pixel Code
  • Anasayfa
  • Blog
  • Frida Kahlo Hakkında 8 Bilinmeyen İlginç Bilgi

Frida Kahlo Hakkında 8 Bilinmeyen İlginç Bilgi

Canvas701 | Blog - Frida Kahlo Hakkında 8 Bilinmeyen İlginç Bilgi

Frida Kahlo Hakkında 8 Bilinmeyen İlginç Bilgi

Canvas701 ailesinden herkese iyi haftalar diliyoruz! Umarım sağlıklı ve huzur dolu bir hafta geçirirsiniz… 

Bugün sizlere resimleri ile beğeni toplayan ve popülerliğini hiç kaybetmeyen bir sanatçının hiç bilinmeyen 10 özelliğiyle anlatacağız. Frida Kahlo…

  1. 1907’de doğan Frida Kahlo, kendi doğumunu Meksika Devrimine denk getirdi. Yani resmi doğum tarihi 1907 olsa da 1910 doğumlu olarak değiştirdi. 

  2. Frida Kahlo’nun acılı bir hayat hikayesi olduğunu biliyoruz. Bir de üstüne çete liderine aşık oldu ve işler hiç iyi gitmedi. Çete liderinin birçok partiye katıldığını biliyordu ve o da bu partilerde tekila yarışmalarına katılıyor. Onları teker teker yeniyordu. 

  3. Hayatını değiştiren kaza ile birlikte yatağa bağlı kalan Kahlo, yattığı yerdeki yansımasını resme döktü. Artık hayatı bambaşka olmuştu ve ressamdı. Tramvay kazası ile tüm hayatı değişti.

  4. 55’i kendi resmi olmak üzere 143 adet resim üretmiştir. En iyi otoportre ressamlarındandır. Bunun üzerine ‘’çok yalnızım, en iyi kendimi tanıyorum’’ demiştir.

  5. Diego Rivera ile yakınlaşması evlilikle sonuçlandı. Kahlo, onun hayranıydı. Aralarındaki yaş ve cüsse farkı nedeniyle ‘’Fil ve Güvercin’’ lakabıyla anılırlar.

  6. Frida Kahlo’nun özel hayatı da resimleri kadar ilgi çekiyordu. Kahlo, biseksüeldir. Josephine Baker ile ilişkisi olmuştu.

  7. Kahlo, 47. doğum gününden 20 gün sonra vefat etti. Günlüğüne ‘’Umarım çıkış keyiflidir ve asla geri dönmemeyi umarım.’’ yazmıştır. Bu acı hayat hikayesi onu çok yıpratmış ve bezdirmiştir. Hayatı boyunca orta derecede başarılı olan Frida Kahlo, ölümünden sonra şöhrete kavuşmuştur. Ömrü boyunca çoğunlukla Rivera’nın karısı olarak biliniyordu ama daha sonra dünya çapında popüler oldu ve şimdi Rivera onun kocası olarak biliniyor. 

  8. Hayatı film gibiydi ve gerçekten de hayatı ile ilgili 2 tane önemli film çekildi.  “Frida, naturaleza viva”(Frida, Yaşayan Doğa) filmi 1983 yılında gösterime girdi ve büyük ilgi gördü. 2002 yılında Salma Hayek’in rolünü üstlendiği bir başka film olan “Frida”, 50 milyon ABD Doları’nın üzerinde hasılat elde etti ve iki Akademi Ödülü kazandı. 

Bir sonraki sanatçı yazımızda görüşmek üzere! 

Canvas701 | Service Icon
Tüm Alışverişlerde

Ücretsiz Kargo

Canvas701 | Service Icon
%100 Güvenli Alışveriş

3D Secure Ödeme Yöntemi

Canvas701 | Service Icon
Koşulsuz İade Garantisi

14 Gün İçinde Koşulsuz İade

Canvas701 | Service Icon
Hızlı Teslimat

3 İş Günü İçinde Teslimat