Canvas701 Facebook Pixel Code
  • Anasayfa
  • Blog
  • Dünyaca Ünlü Ressamların Bilinmeyen Özellikleri

Dünyaca Ünlü Ressamların Bilinmeyen Özellikleri

Canvas701 | Blog - Dünyaca Ünlü Ressamların Bilinmeyen Özellikleri

Dünyaca Ünlü Ressamların Bilinmeyen Özellikleri

Mutlu bir haftadan herkese merhaba!

Bugün sizlerin de merak ettiği bir konu hakkında birçok bilgi topladık. Dünyaca ünlü ressamların hangi resimleri neyden ilham alarak yaptığından, kişisel özelliklerine kadar özel bilgiler bu yazımızda. Çok fazla uzatmadan hemen yazıya geçelim! 

Van Gogh, yaşamı boyunca sadece 1 adet tablo satmıştır. Fakat şimdi ise tüm dünyada milyonlarca kez tablosu satıldı. Keşke bunu görebilseydi!

Van Gogh’a ait olan Yıldızlı Gece eseri ölümünden 1 yıl önce yapıldı. Bu resimdeki tasvirlerin zihninde nasıl bir şölen olduğu ise merak konulardan biri. Ayrıca Fransa’da çizilen bir resimdir…

Van Gogh gerçekten ilginç bir ressamdı. Boya yiyordu ve bu bir takıntı haline gelmişti. Yemeklerine bile boya kattığı biliniyordu. Çünkü yemeklerin daha renkli olmasını istiyordu.

Salvador Dali ölmüş kardeşinin reenkarnasyonu olduğuna inanıyordu. Sürrealist bir sanatçıdan beklendik hareketler diyebilir miyiz? 

Dali’nin en bilindik eserlerinden biri ‘’belleğin azmi’’dir. Bunu herkes bilir. Peki bu eserde Dali’nin güneşte eriyen peynirden esinlendiğini biliyor muydunuz? Biz bunu duyunca çok şaşırmıştık.

Picasso’nun tam ismi 23 kelimeden oluşuyor. Sadece iki kelimesini bildiğimiz Pablo Picasso’nun tam ismi; Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso.

Fransız kadınların küfrü ‘’Picasso senin resmini yapsın’’dı. Çünkü Picasso Kübizm akımını destekliyor ve ona göre bir bakış açısıyla çiziyordu. Kübizm ise belli belirsiz yüz hatları çizer.

Sanatçılarımız hakkında bilinmeyen özelliklerin yarısına bu yazımızda değindik. Bir sonraki yazımız ise bu yazının devamı olacak! Sakın kaçırmayın…

Kendinize iyi bakın!

Canvas701 | Service Icon
Tüm Alışverişlerde

Ücretsiz Kargo

Canvas701 | Service Icon
%100 Güvenli Alışveriş

3D Secure Ödeme Yöntemi

Canvas701 | Service Icon
Koşulsuz İade Garantisi

14 Gün İçinde Koşulsuz İade

Canvas701 | Service Icon
Hızlı Teslimat

3 İş Günü İçinde Teslimat