Canvas701 Facebook Pixel Code
  • Anasayfa
  • Blog
  • Ünlü Ressamların Tabloları ve Hikayeleri

Ünlü Ressamların Tabloları ve Hikayeleri

Canvas701 | Blog - Ünlü Ressamların Tabloları ve Hikayeleri

Ünlü Ressamların Tabloları ve Hikayeleri

Tablolar ve Hikayeleri

Bildiğimiz ve her yerde karşılaştığımız tabloların aslında bir hikayesi olduğunu biliyor musunuz? Bu yazımızda senin için merak uyandıran tabloların hikayelerinden bahsettik. Lafı çok uzatmadan hikayelere geçelim.

 

1- Arnolfini’nin Evlenmesi: Jan Van Eyck yapımı olan bu tablo, çok ilgi görmektedir. Bir evliliğin resmedildiği tablo bir nevi "evlilik cüzdanı" anlamını taşımaktadır. Peki bu resmi anlamlı kılan nedir? Tabi kii duvarda duran ayna! Dikkatli bakıldığında içerisinde Jan Van Eyck resmi görülmektedir.Resme kendisini ekleyerek ve o ‘’an’’da bulunarak resme iki anlam katmıştır.

Canvas701 | Blog - Ünlü Ressamların Tabloları ve Hikayeleri - Arnolfini’nin Evlenmesi

2- Zevkler Bahçesi: Hieronymus Bosch’a ait olan eserde dünyadaki bütün kuralların yıkıldığını resmetmiştir. Çıplak insanların keyifli anlarını, fantastik bir şekilde öyküleştirmiştir. Aynı zamanda Orta Çağ’daki ölüm vurgusunu da belli belirsiz vurgulamıştır. Sadece zevk alan mutlu insanlar değil, günahları yüzünden cezalandırılanlar da resme aktarılmıştır.

Canvas701 | Blog - Ünlü Ressamların Tabloları ve Hikayeleri - Zevkler Bahçesi

3- Venüs’ün Doğuşu: Sandro Botticelli ait olan bu resim, herkesin çokça karşılaştığı bir eserdir. Bu resimde Venüs bir deniz kabuğunun içinden doğduğu resmedilmiştir. Etrafındaki insanları güzelliğiyle büyülediği etrafındakilerden de anlaşılmaktadır. Venüs’ün bu resmedilmiş hali oldukça erotik ve çekicidir. Bir göğsünü tamamen kapatamamış olması dikkatleri üstüne çekmiş ve birçok ressam tarafından taklit edilmiştir.

Canvas701 | Blog - Ünlü Ressamların Tabloları ve Hikayeleri - Venüs’ün Doğuşu

4- Mona Lisa: Leonardo Da Vinci’ye ait olan bu şahane eseri bilmeyen yoktur diye tahmin ediyoruz. Bu eserin bir yanının gülümseyip bir yanının hüzünlü olmasının hala daha sırrı çözülebilmiş durumda değil. Portrede oturur halde görünen Lisa Gherardini sfumoto tekniğiyle (renk ve tonlar arasında yumuşak geçişleri sağlayan gölgeleme yöntemi) resmedilmiştir. Bu tekniği ilk kez da Vinci kullanmıştır.

Canvas701 | Blog - Ünlü Ressamların Tabloları ve Hikayeleri - Mona Lisa

5- Atina Okulu: Raffaello Sanzio adlı ressama ait bu eser, eski Yunan filozoflarını tasvir eder. Tam ortada yan yana Eflatun, Aristo ve Sokrates bulunur. İdealar dünyasından mutlak düşünceye kadar felsefenin büyük argümanlarının içinde saklandığı eserde ressam, sanat çevresine rüştünü ispat etmiştir.

Canvas701 | Blog - Ünlü Ressamların Tabloları ve Hikayeleri - Atina Okulu

6- Gece Bekçileri: Harmensz van Rijn Rembrandt eseri olan bu resim, ışık oyunlarıyla adeta esrarlı bir hava yaratmıştır. Tabloda, Barok tarzın en önemli özelliklerinden ışık gölge karşıtlığının, ressam tarafından ustaca kullanılması sayesinde, tüm figürler canlıymış gibi algılanır.

Canvas701 | Blog - Ünlü Ressamların Tabloları ve Hikayeleri - Gece Bekçileri

7- Salıncak: Sahibi Jean Honore Fragonard’dır. Eserlerinde genelde erotizm, toplumsal hayattaki düzensizlikler, En önemli tablosundan birisi ise ‘’Salıncak’’tır. Bu tablo daha çok erotizmi çağrıştırmaktadır. Eserde Fragonard, o dönemin kadınlarının, kabarık elbiseler giymesine karşın iç çamaşırı kullanmayarak, erkekleri kendine bağladığına gönderme yapar.

Canvas701 | Blog - Ünlü Ressamların Tabloları ve Hikayeleri - Salıncak

8- Öpücük: Gustav Klimt adlı ressama ait olan bu eserde zaman ve mekan fark etmeksizin birbirini öpen bir çift görünmektedir. Dekoratif çizimler söz konusudur. Kadını ilkbahar gibi çiçekler açarken tasvir ederken, erkeği daha sert ve köşeli geometrik şekillerle ifade etmiştir. Kadın kırılganlığı temsil ederken, erkek sert ve netliği temsil etmiştir.

Canvas701 | Blog - Ünlü Ressamların Tabloları ve Hikayeleri - Öpücük

9- Belleğin Azmi: Bu eser sürrealizmin önemli ressamlarından Salvador Dali’ye aittir. Hayatı boyunca 1.500 tane resmi ve heykele imza attı. Zamanı ve belleği konu alan bu eserinde; ‘’yumuşaklık ve sertlik’’ anlayışını vurgulamıştır. Bir ağustos güneşi sıcağında eriyen Camembert peynirinden ilham alarak yağlı boya ile çalıştığı eser, değişmez ve katı olan zaman anlayışını protesto niteliğindedir.

Canvas701 | Blog - Ünlü Ressamların Tabloları ve Hikayeleri - Belleğin Azmi

10- Nave Nave Moe: Paul Gauguin ait olan resim; Tahitli iki genç kızın en masum ve doğal hallerini ele alır. Canlı renkler kullanması onun en önemli özelliklerinden biridir. Ayrıca sentetik teknik kullanan ressamın eserinde iki kız, kompozisyondan uzak, sanki resmin önünde gibi durmaktadır.

Canvas701 | Blog - Ünlü Ressamların Tabloları ve Hikayeleri - Nave Nave Moe
Canvas701 | Service Icon
Tüm Alışverişlerde

Ücretsiz Kargo

Canvas701 | Service Icon
%100 Güvenli Alışveriş

3D Secure Ödeme Yöntemi

Canvas701 | Service Icon
Koşulsuz İade Garantisi

14 Gün İçinde Koşulsuz İade

Canvas701 | Service Icon
Hızlı Teslimat

3 İş Günü İçinde Teslimat