Canvas701 Facebook Pixel Code

Sürrealist Tablo Nedir?

Canvas701 | Blog - Sürrealist Tablo Nedir?

Sürrealist Tablo Nedir?

Canvas701 ailesi’nden herkese iyi haftalar diliyoruz. Umarım haftanız mutlu ve sağlıklı geçer! 

Biz bugün sizler için Sürrealist akımının ne olduğunu, ne zaman ortaya çıktığını ve tabloları hakkında konuşmak istiyoruz. 

Sürrealizm akımı, aklın, geleneklerin ve alışılmışın dışında olmayı benimseyen, bilinç altındaki gerçekleri yansıtan bir sanat akımıdır. Gerek söz, gerek yazı, gerek başka bir şekil ile düşüncenin hakiki faaliyetini ifade eden saf ruhî bir otomatizmdir. Türkiye’deki karşılığı ‘’Gerçeküstücülük’’tür. Fransa’da Çok büyük ölçüde Dr. Sigmund Freud’un fikirlerinin öncülüğünde, 20. yüzyılın en uzun soluklu sanat akımıdır. Kısacası bu sanat akımı,hayal gücünün bir eseridir. 

Edebiyata yansıdığı kadar tabii ki ressamların da hayal gücünü ele alan Sürrealizm, birçok sanatçının ilgisini çekmiştir. Bunlardan en bilineni Salvador Dali’dir. Küçük yaşlardan itibaren ağırlıklı olarak Rönesans ustalarından ve ünlü Ekspresyonist sanatçılardan etkilenmiş olsa da tuhaf görüntüler ve mantıksız unsurlar nedeniyle son derece tanınır hale gelen kendi stilini geliştirmiştir.

Ünlü sanatçıların en temel amacı, hiçbir anlam ifade etmeyen resimlerin bilinçaltını uyandırmasıdır. Bilmemiz gereken bir diğer sanatçı ise; Rene Magritte’tir. Diğer sanatçıların aksine daha gerçekçi bir tablo içer. Ama farklı bir bakış açısına sahiptir. Gerçekçi tasvirlerde tuhaflık ve belirsizlik uyandırma yolunu tercih etmiştir. Frida Kahlo, Leonora Carrington, Max Ernst, Yves Tanguy, Man Ray, Luis Bunuel, Remedios Varo diğer önemli sanatçılardandır. 

Bir sonraki akım yazımızda görüşmek üzere!

Canvas701 | Service Icon
Tüm Alışverişlerde

Ücretsiz Kargo

Canvas701 | Service Icon
%100 Güvenli Alışveriş

3D Secure Ödeme Yöntemi

Canvas701 | Service Icon
Koşulsuz İade Garantisi

14 Gün İçinde Koşulsuz İade

Canvas701 | Service Icon
Hızlı Teslimat

3 İş Günü İçinde Teslimat